Atacul de cord – cum il prevenim? Metode eficiente care va pot salva viata!

Atacul de cord

organicplant.ro

Din pacate, la nivel mondial principala cauză de deces o reprezintă bolile de inimă, implicit cea mai des intalnita afectiune fiind atacul de cord.

Atacul de cord reprezintă una dintre cele mai frecvente boli de inimă, fiind o afecțiune arterială coronariană, iar în cazul în care nu se intervine rapid și precis poate avea impact mortal. Din punct de vedere medical atacul de cord intervine în momentul în care fluxul sangvin ramane blocat la nivelul inimii.

Referitor la simptomele unui atac de cord, dintre ele putem enumera: deopotrivă și în cazul bărbaților și al femeilor durerea toracică poate anunța declanșarea unui atac de cord, iar în cazul femeilor senzațiile de greață, senzațiile accentuate de oboseală sau dificultățile în respirare pot fi cauza acestei afecțiuni coronariene.

Conform unui studiu, schimbarea stilului de viata și al alimentației poate salva viața a cel puțin 80% dintre persoanele care sunt predispuse la a dezvolta la un moment dat in viata o afectiune precum atacul de cord.  În primul rând o dietă sănătoasă stă la baza unei vieți sănătoase. Întrucât a fost perpetuată ideea conform căreia cei care au colesterolul mărit sunt predispuși la bolile de inimă, pentru a evita un atac de cord este recomandat sa consumați grăsimi saturate care provin din unt, oua sau untură și să evitați carbohidrații, zahărul rafinat sau alimentele prelucrate care reprezintă principalii inamicii ai inimii.

atacul de cord

De asemenea, sportul reprezintă o modalitate de menținere a sănătății arterelor sangvine, iar exercițiile fizice regulate determină echilibrarea nivelului de colesterol în sânge. Dintre activitățile fizice recomandate de medici celor care sunt predispuși la bolilie de inimă, mersul pe bicicletă 40 de minute cel puțin de 3 ori pe saptămână poate salva viața si va pot feri de afectiuni cardiace precum atacul de cord.

Alți doi factori nocivi care trebuie evitați de cei care suferă de boli de inimă sunt alcoolul și fumatul. Intrucât consumul exagerat de alcool este asociat cu bolile coronariene, specialiștii recomandă renunțarea la consumul de alcool. De asemenea renunțarea la fumat reduce drastic riscul apariției bolilor de inima și implicit al unui atac de cord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *