Cum alegem o masina de spalat eficienta

Cum-alegi-cea-mai-buna-masina-de-spalat-rufe

Maşina de spălat a fost concepută pentru a spăla rufele ȋn locul nostru, îndepartând murdaria cu un efort minim. Astăzi, maşina de spălat este capabilă să spele tot felul de produse sintetice, jucării, perdele, chiar și încălțăminte. O maşină adevarată poate spăla orice.
Atunci cand dorim sa achiziţionăm o maşină de spălat rufe trebuie sa ţinem cont de cateva aspecte importante.

1.Capacitatea cuvei

Aceasta variază ȋn general ȋntre 5 şi 12 kg, ajungând chiar şi la 15 kg pentru maşinile cu dimensiuni mai generoase. Acest criteriu se referă la volumul cuvei ȋn care vor fi puse rufele murdare. De aceea trebie să ţineţi cont de obiceiurile dumneavoastră de viaţă, dar şi de numărul de persoane din casă. Capacitatea de ȋncărcare a cuvei depinde ȋn mare măsură de situaţie. O maşină cu o capacitate a cuvei de 4,5kg este suficientă pentru o persoană necăsătorită sau pentru un student care trăieşte singur. Acelaşi volum al cuvei este suficient şi unui cuplu care nu are copii. Pentru o familie cu doi copii, volumul ideal se situează ȋntre 5,5 şi 6kg. Pentru familiile mai mari, va fi necesară o maşină mai mare de 6kg. De reţinut că o maşină de spălat cu o capacitate mare este foarte economă dacă este eficientă, deoarece toate rufele pot fi spălate folosind-o o singură dată.

2.Eficacitatea spalării

Acest criteriu este asociat tipului de spălare pe care maşina este capabilă să ȋl realizeze. Acum, opţiunile sunt din ce ȋn ce mai variate. La ȋnceputurile sale, maşina de spălat era destinată doar spălării rufelor murdare. Acum există programe care ȋndepărtează petele de noroi sau de sânge ȋntărite. Aceste opţiuni se regăsesc ȋn special la maşinile din gama de top.

3.Eficacitatea stoarcerii

Acţiunea de a stoarce rufele este una dintre funcţiile principale ale unei maşini de spălat. După clătire, urmează stoarcerea. Această etapă este deosebit de zgomotoasă. Dacă maşina dumneavoastră de spălat este instalată ȋntr-o cameră ȋn care locuiţi, deranjul provocat de zgomot va fi ȋntr-adevăr dezagreabil. În principu, eficacitatea stoarcerii este atribuită sub forma unei litere: A pentru bună şi G pentru defectuoasă. Din acest punct de vedere, stoarcere condiţioneză uscarea, deoarece cu cât viteza de stoarcere este mai mare cu atât rufele se vor usca mai repede. Nu va lăsaţi ȋnşelaţi, stoarcerea nu deteriorează niciodată ţesăturile, dimpotrivă, evită frecarea rufelor de pereţii cuvei.

4.Clasa energetică

Este vorba despre consumul de energie al aparatului. Cele mai eficiente clase energetice comercializate pe piaţă: A+, A++ şi A+++. La maşina de spălat, această etichetă este atribuită şi clasei de spălare şi celei de uscare.

5.Programele de spălare

Orice maşină de spălat are cel puţin 4 programe. Cele mai performante pot avea chiar şi 16 programe. Cu ajutorul acestor parametri de reglare, puteţi alege temperatura, ciclul de spălare ȋn funcţie de tipul de ţesătură şi de gradul de murdărie. La acestea se adaugă spălatul rapid, delicat, la rece sau la cald.

În afară de rogramele scurte, există şi programe specifice, precum ciclurile pentru hainele bebeluşilor, pentru hainele sport, pentru jeans şi multe altele. Un număr mare de maşini de spălat dispune de o setare automată a programului care adaptează, pentru fiecare ciclu, cantitatea de apă necesară, temperatura şi durata ȋn funcţie de cantitatea de rufe şi de tipul de ţesătură.

6.Alte caracteristici de care trebuie să ţineţi cont

Mai sunt şi alte caracteristici importante pe care le găsiţi în reviewurile de produse precum tipul de încărcare, tipul motorului, dimensiunea, greutatea, nivelul sonor sau sistemele de securitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *