Cum amenajam o gradina pe terasa si balcon?

cum amenajam o gradina pe terasa si balcon

Utilizarea plantelor de terasa si balcon pentru a aduce natura in imediata noastra apropiere este din ce in ce mai des utilizata in amenajari interioare. Este foarte usor sa-si aranjeze gradina pentru cei care locuiesc intr-o casa si au spatiu suficient dar din pacate nu toata lumea are acest noroc. Astfel cei mai multi oameni care locuiesc la bloc incearca sa-si satisfaca nevoia de a fi inconjurati de plante prin amenajarea unei gradini mici pe o terasa sau pe balcon.

Cum amenajam o gradina pe terasa si balcon?

La amenajarea gradinii pe terasa sau balcon, prima problema cu care ne confruntam este lipsa spatiului suficient. Terasa si balconul in general au o utilitate iar mica noastra gradina nu trebuie sa le-o schimbe. De multe ori balconul sau terasa sunt amenajate cu o masuta pentru cafea. S-a creat astfel un loc unde in general ne petrecem o anumita perioada a zilei citind sau odihnindu-ne, dupa o zi grea la locul de munca.

Este normal ca omul sa-si doreasca un astfel de loc care sa fie cat mai relaxant si placut iar amenajarea cu plante si flori poate fi o solutie eficienta.

Cand amenajam un spatiu restrans este important sa construim pe verticala ca sa ocupam cat mai putin loc pe orizontala. In acest sens putem construi un sistem de rafturi sau etajere pe care florile sunt puse in ghivece ca sa poata fi manevrate cat ma usor.

Sistemul de rafturi poate fi construit in stilul si din materialele din care vrem noi, putem crea un spatiu elegant, rustic sau modern. Alegerea materialelor din care lucram si designul, fac diferenta dintre un spatiu rustic si unul modern. Astfel designul spatiului impreuna cu frumusetea plantelor va crea un mediu si placut.

Sisteme de agatatoare pentru plante de terasa si balcon

O alta posibilitate este utilizarea unor sisteme agatatoare cu brate ce pot fixa in aer ghivecele cu plantele de terasa si balcon pentru ca acestea sa atarne. Daca utilizam un astfel de sistem, trebuie sa-l montam intr-o zona unde nu se circula si nu deranjeaza. De cele mai multe ori vedem astfel de sisteme deasupra pervazului pentru ca acolo este loc suficient, neutilizat si nici nu se circula sub el.

Astfel de sisteme agatatoare se gasesc la toate magazinele de bricolaj si sunt facute din diverse materiale, putem alege de la agatatoare din plastic pana la cele din materiale naturale (impletituri din franghii) sau metal, putem alege designul in functie de decorarea spatiului unde dorim sa-l punem.

Pentru un mediu cu design modern se poate alege o agatatoare cu design clean, drept, din plastic, un material foarte rezistent si usor de intretinut. Singura problema cu plasticul este ca are o textura artificiala si intr-un mediu rustic ar parea nepotrivit.

Pentru un balcon cu balustrada din fier forjat se pot alege agatatoare din metal, cu lanturi vopsite in culoarea balustradei. Daca tema spatiului este rustic, taranesc cu scaune din lemn masiv si covorase, perne, putem utiliza agatatoare din impletituri, ele sunt foarte usoare si merg foarte bine in combinatie cu lemnul natur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *