Cum sa amenajezi un dormitor pentru a deveni cel mai relaxant loc din casa?

Cum decoram un dormitor

Amenajarea unei case poate constitui o provocare pentru oricine, in special cand vine vorba de decorarea unui dormitor. Dormitorul reprezinta, poate cea mai importanta camera dintr-o casa, astfel încat trebuie sa ofere mai intai de toate confortul unui somn odihnitor, dupa o zi agitata de lucru.

Pentru cei care doresc sa isi decoreze sau redecoreze dormitorul, este bine de stiut ca cel mai important obiect dintr-un dormitor care merita toti banii, este patul, implicit salteaua. O saltea buna va oferi un somn bun. Asadar cand va decideti sa alegeti salteaua puneti in balanta cat de importanta este odihna pentru dvs.

Culoarea peretilor trebuie sa contrasteze intotdeauna cu culoarea mobilei alese, spun specialistii de design interior. Pentru pereti puteti alege nuante calde de bleu ciel, verde sau cel mai simplu alb. Totodata pentru cei care vor o nota de rafinament tapetul este o optiune excelenta. Ideal este sa decorati un singur perete cu tapet, de preferat cel pe care va fi asezat patul. Pentru cei care vor o nota retro, imbracarea unui perete cu lambriu de lemn si vopsirea acestuia poate conferi dormitorului un aer mai dinamic.

Cum decoram un dormitor

Sistemul de iluminare este si el important intr-un dormitor in care, la finalul zilei doresti sa te relaxezi fara probleme. Pornind de la premiza ca dormitorul este locul in care dormim, luminile pe care le alegem trebuie sa fie difuze si calme. Si pentru ca odihna sa fie garantata, alegeti niste draperii inchise la culoare care sa va protejeze de lumina puternica de dimineata.

modal.ro

 

Ca si obiecte de mobilier, pe langa pat, ar mai fi utile doua noptiere si un dulap. Pentru adeptii Fengh Shui este bine de stiut ca dulapul se va alege fara oglinzi pentru a nu se irosi energia pozitiva din dormitor. Si pentru un plus de spatiu, un dulap cu usi glisante reprezinta o alegere inteligenta.

Pentru a da cu adevarat viata dormitorului dvs alegeti obiecte decorative care se potrivesc cu mobila si culorile peretilor. Nu uitati ca un tabloul potrivit, o lenjerie in culori vii sau o vaza cu flori de camp pot face diferenta in locul in care, la sfarsitul zilei doriti sa gasiti linistea si relaxarea de care aveti nevoie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *