Laptop sau telefon? Importanta laptopului ca device in viata de zi cu zi

laptop

Laptopul este cel mai folosit device dupa telefonul mobil, el ne ajuta sa lucram, sa socializam, sa comunicam, si multe altele. Fiind un obiect indispensabil si avand in vedere ca oferta pietei este foarte bogata, alegerea celei mai bune variante este de cele mai multe imposibila. Pentru a face aceasta algere mai putin dificila pentru unii dintre noi, voi propune spre discutie 3 aspecte, cele mai importante cand vine vorba de performantele hardware ale unui laptop.

evomag.ro%20

          1. Procesorul

Cea mai importanta componenta hardware, in cazul unui laptop, este CPU-ul sau procesorul. Este “creierul” sistemului care calculeaza toate datele si gandeste fiecare operatiune. In acest sens, se recomanda alegerea unui procesor multi-core precum quad-core sau octa-core. Un procesor cu mai multe nuclee, permite sistemului de operare sa lucreze mai eficient, in special cand este supus unui numar mare de procese in acelasi timp. Aceasta tehnologie imbunatateste experienta multitasking a utilizatorului. Alegeti procesoare de generatie noua care sa dispuna de tehnologii precum Turbo Boost, Hyper-Threading sau Smart Cache.

laptop

           2. SSD-ul

Solid-state drive-ul este un dispozitiv de stocare a datelor, un fel de Hard Disk mult mai rapid, ce permite viteze de transfer de pana la 600 MB/s- comparativ cu viteze de pana la 140 Mb/s ale Hard disk-urilor conventionale. Acest dispozitiv, nu are piese mecanice, astfel, sunt asemanatoare cu stick-urile obisnuite. Fara a intra in prea multe detalii, aceasta tehnologie, relativ noua, sporeste considerabil viteza de acces a datelor dintr-un sistem, iar durata de functionare a SSD-urilor este si ea imbunatatita.

            3. Bateria

Cand aducem in discutie utilitatea unui laptop, mobilitatea acestuia reprezinta alegerea in fata unui sistem desktop conventional. In acest sens, bateria reprezinta aspectul cel mai important si paradoxal cel mai putin luat in considerare atunci cand ne achizitionam un laptop.

Capacitatea bateriei este direct proportionala cu numarul de celule cu care aceasta este prevazut constructiv. Atunci cand cumperi laptopul nu ai foarte mult de ales. Optati pentru baterii bazate pe tehnologia Litiu-Polimer, iar numarul de celule sa fie cat mai mare, proportional cu capacitatea bateriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *