Reparatii cu piese auto noi, garantia longevitatii masinii tale

piese auto

Comertul cu piese auto noi si second hand este un segment de piata bogat si diversificat. Dezvoltarea industirei auto a facut ca o masina sa fie o necesitate si nu un lux. Cu totii avem acasa o masina sau utilizam servicii de transport in comun si asta contribuie la dezvoltarea acestei industrii.

Orice vehicul incepand de la masini mici, camioane utilizate la transportul marfurilor sau vehiculele din transportul in comun sunt supuse in timpul utilizarii la uzura si periodic necesita reparatii si piese de schimb.

Proprietarul vehiculului care ajunge la service auto de multe ori este pus in fata alegerii sa cumpere piese auto noi sau second hand. In fata unei astfel de alegeri este foarte important sa privim problema din toate unghiurile de vedere, sa vedem ce castigam sau ce pierdem facand o alegere sau alta.

Pe siteul unei firme de reparatii cutii viteze camioane am gasit un articol foarte interesant despre riscurile utilizarii de piese cutii viteze camioane second hand, un articol pe care  recomand sa-l citeasca orice proprietar de vehicule.

Reparatiile cu piese auto second hand

Cum spune si in articolul sus aminitit, in reparatii auto trebuie sa tinem cont de piesele pe care trebuie sa le schimbam. Utilizarea de piese vechi, cu peste un anumit grad de uzura poate sa faca mai mult rau decat bine. Piesele care sunt in legatura si conlucreaza, au un grad de uzura asemanator, piesele deja si-au format locul in functie de celelalte piese.

Aducand o piesa cu un alt grad de uzura, de multe ori diferita ca pozitie de piesa veche pe care am schimbat-o, ea va avea efect asupra tuturor pieselor cu care conlucreaza, creandu-le uzura mai mare decat daca ar fi fost o piesa noua.

In plus, piesele vechi, fiind expuse pe o perioada lunga la tensiuni, pot avea fisuri invizibile care sa nu reziste la socurile la care sunt supuse in timpul functionarii vehiculului, astfel ele se pot rupe, provocand pagube si in piesele de care sunt legate.

Asta nu inseamna ca nu putem utiliza deloc piese auto vechi dar este foarte important sa alegem doar piese care nu prezinta urme de uzura vizibile sau nu sunt sensibile, care pot strica la randul lor alte piese in cazul functionarii deficitare.

Reparatiile cu piese auto noi, de calitate

Unele firme de reparatii auto utilizeaza doar piese auto noi si isi garanteaza lucrarile executate pe o perioada mai lunga de timp. Utilizarea pieselor noi in sine deja este o garantie ca aceste piese montate corect vor tine mult mai mult decat daca am fi utilizat piese auto sau camioane vechi.

Daca reparatia a fost facuta corect si cu piese noi, masina va functiona o perioada mult mai lunga si fara probleme sau surprize neplacute. Piese auto noi pot fi gasite de calitati diferite, este important sa alegem piese auto de o calitate mai buna, asigurand astfel o functionare de durata a vehiculului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *