Sfaturi pentru o afacere de succes. Cum sa nu dai faliment?

Afacere de succes

Lumea mediului de afaceri este mai schimbatoare si mai imprevizibila decat ti-ai putea imagina vreodata, si asta pentru ca, nevoia omului pentru consum depaseste pana si cele mai complxe statistici. Multi antreprenori isi pun ideile in practica dar nu multi reusesc sa dezvolte o afacere durabila si de scucces. Doar prin simplul fapt ca ai o idee geniala, nu garanteaza reusita deoarece, succesul in afaceri implica daruinta si devotament pentru a putea reusi. Iata cateva sfaturi care iti vor fi de ajutor daca doresti sa devii un afacerist invingator.

In primul rand, propria afacere inseamna extrem de mult timp si energie dedicata dezvoltarii si, din acest motiv asigura-te ca ceea ce vrei sa faci nu implica doar atingerea unui prag financiar, ci, ca banii castigati, vor fi ca o recompensa la bucuria de a profesa in domeniul care te pasioneaza.

Un alt sfat de care trebuie sa fii constient este acela ca nu exista “scurtaturi” in atingerea scopului final. Pentru o afacere de succes rebuie sa te trezesti devreme, sa muncesti din greu pentru a-ti indeplini visul, fii realist si sa-i ignori pe cei care asteapta succesul sa vina de la sine.

Afacere de succes

Drumul va fi unul lung, in care vei intampina multe greutati si piedici si iminent vei face greseli sau alegeri neinspirate dar, daca vei invata din experienta acumulata si vei intelege cum sa gestionezi eventualele situatii periculoase, panta ascendenta pe care vrei sa urci, va deveni mai lina. Tine minte, o a doaua greseala poate fi si ultima, daca nu inveti din greselile facute.

Nu te lasa stors de energie, si himnotizat de momentul cand vei desface sampania, mai degraba fi prezent in ceea ce faci si gandesti, bucurandu-te de drumul pe care il parcurgi spre reusita. Antreprenoriatul este mult mai distractiv atunci incerci sa faci si altceva inafara de profit, si aminteste-ti ca atunci cand nu mai ai satisfactie, banii nu vor aduce fericirea.

Nu in ultimul rand, nu uita ca reusita intr-o afacere presupune cunoasterea de sine, a-ti stii limitele si propria putere. Acestea sunt atuurile cele mai importante in antreprenoriat, dar asta nu inseamna ca o strategie care nu implica riscuri este si castigatoare. „Cel mai mare risc este sa nu iti asumi nici un risc…” spune  Mark Zuckerberg, parintele Facebook. Aceasta afirmatie este plina de sens intr-o lume in care riscul face parte din viata de zi cu zi, si cum altfel ai putea evolua daca riscului esecului nu ar pandi la fiecare pas. Pana la urama, existenta lui, de a nu te afirma si de a nu reusi in viata, este ce te-a determinat initial sa incepi propria afacere in orice mediu economic.

vivacredit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *