Tehnologia smart: avantaje si dezavantaje in utilizare

Tehnologia smart

Produsele smart home fara indoiala sunt la moda si incep sa ne ocupe tot mai multe spatii in casa decat in trecut. Uitam insa de securitate, calitate si adesea costul ridicat de achizitionare a acestor device-uri de diferite forme, marimi si intrebuintari, care incearca cu disperare sa se integreze in vietile noastre de zi cu zi.

  1. Frigiderele smart

Patrund pe piata modele revolutionare de la producatori consacrati care sunt mai de graba desprinse din desenele “The Jetsons” decat din viata reala. Este vorba de modele care au incorporate functii precum Wi-Fi, ecran touchscreen  de mari dimensiuni cu functie de “entertainment” a oaspetilor si functii complexe de supraveghere a alimentelor. Chiar daca factorul pret nu reprezinta un impediment in achizitionarea unei asemenea nave spatiale, nu este cazul sa va imbulziti in magazine si asta pentru noile tenologi nu sunt testate indeajuns inainte de a patrunde pe piata, nu stim cat timp se ofera suport tehnic pentru asa ceva si mai mult, daca este inlocuit in cateva luni cu un altul mai performant…?

Frigider smart

  1. Smart webcams

Pentru multi dintre utilizatori, webcam-urile servesc unui scop util si bine determinat, acela de a oferi protectie si siguranta proprietarilor de diferite bunuri. Multe dintre aceste device-uri sunt wireless si functioneaza pe baza retelei locale de internet, ce permit acum redarea imaginilor in format HD sau chiar Full HD. Marea problema este reprezentata de securitate si anume ca multi dintre hackeri si chiar vecinul cu cateva ore de google search, pot accesa si viziona imagini chiar din casa presupusa a fi in siguranta. Asta ar trebui sa te faca sa gandesti de doua ori inainte de o achizitie costisitoare si care nu garanteaza intimitatea.

Cel.ro

  1. Aparate de aer conditionat smart

Aceeasi mari producatori consacrati, ofera de ceva timp clientilor aparate de aer conditionat inteligente care, cu ajutorul unui panou de control touchscreen de mari dimensiuni, cu tehnologie Wi-Fi sau Bluetooth, permite utilizatorului sa monitorizeze si sa controleze cantitatea de energie consumata, temperatura si multe altele din toata cladirea, de oriunde s-ar afla, prin intermediul unui smart device. Nimic in neregula aici…doar ca poti face cam aceleasi lucruri cu telecomanda de la propriu sistem invechit, nu este necesar un panou cu cristale lichide care sa-ti consume mai multi Kw/h decat intreaga companie mostenita de la tati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *